Sosialistisk kor i Oslo

Fullt hus og stormende jubel

Søndagens konsert "Riv ned gjerdene" ble en stor suksess. Full kirke og begeistrede fans. Sosialistisk kor holdt konsert sammen med visegruppa Ohnesorg i kulturkirken Jacob søndag 3. november 2019. Våre sanger er kanskje skrevet for endel år siden, men kampene mot rasisme, fascisme, sexisme og for rett til arbeid og jord er fortsatt aktuelle. 

Samtidig med at flere mennesker enn noen sinne er drevet på flukt vokser høyrepopulismen og fascismen i verden. Vi stenger grensene, men våpen, kapital og miljøødeleggelser beveger seg fritt. Hatet mot de av oss som framstår som annerledes synes å være uten grenser.

Derfor er det også viktigere enn noen sinne at solidariteten er grenseløs.

Følg oss på Facebook: Ohnesorg og Sosialistisk kor 

Koret på 1. mai 2019

1. mai ser du oss på Youngstorget og for toget på Karl Johan. 
Kl 1500 deltar vi på Kristne arbeideres arrangement i Oslo Domkirke. Om kvelden er temaet kampsanger, arbeidersanger og politiske sanger på Josefine viseklubb. Der deltar vi. https://www.josefinevise.no/

Ta sangen tilbake

30. april er det tradisjon med allsangkveld på Kulturhuset. Det er et samarbeid mellom koret og LO Oslo. Kom og syng med oss fra kl 1830. Koret opptrer også med egne sanger og historiker Knut Kjeldstadli forteller om sangene.

Vær utålmodig mennenske!

Søndag 11. november kl 1800 holdt koret konsert på Månefisken. Det var stappfullt hus, tross øsende regnvær. 60 kormedlemmer var godt forberedt og "på hugget". På repertoaret sto sanger som maner til antifscistisk og antirasistisk kamp.  Vi hadde med oss musikere med pianist Trond Lindheim i spissen og Gjertrud Jynge som solist. 

Publikum uttaler:
- ute var det kaldt og vått, inne varmt, rødt og solidaristk
- så inspirende!
- flott konsert - med flott kor!


"Det haster! Det haster! Det kan gå galt igjen”. Da Inger Hagerup ga ut sitt folkekjære dikt "Vær utålmodig menneske” i 1947, hadde verden akkurat vært vitne til en av de verste forbrytelsene mot menneskeheten noen sinne. Man hadde vært vitne til de ekstreme ødeleggelsene det fascistiske og nasjonalsosialistiske Tyskland og dets allierte hadde påført verden. 

Fra 30-årenes Spania til dagens Ungarn har fascismen gjennom 1900-tallet vist sine ulike ansikter.

Også i Norge, og i byen vår Oslo, ser vi usolidariske, usosiale og fremmedfiendtlige partier, organisasjoner og enkeltpersoner. Vi må alltid kjempe mot disse og aldri slutte å tro at ikke denne kampen er viktig. 

Hagerups dikt etterlater spørsmål om hvordan det kunne skje og hvor galt det kan gå når vi mister solidariteten og medmenneskeligheten. 

"Det gjelder å redde vårt korte liv, det gjelder vår jord”.

Vil du engasjere oss?

Koret kommer gjerne og synger på møter og arrangementer. Vi har et allsidig repertoar med bl.a. Oslo-sanger, internasjonal solidaritet, arbeidersanger, Brecht og gresk. Se også menypunktet til venstre på siden. Ta kontakt på  post@soskor-oslo.no eller ring May på tlf 408 52 777.

Flere sangglade menn ønskes!

Det er gøy i kor - men koret ønsker seg flere menn. Spesielt tenorer oppfordres! Har DU lyst til å være med i koret vårt?

Ta kontakt via e-post på  post@soskor-oslo.no eller på hjemmesiden. Vi er også på Facebook. 

Vi øver torsdager kl 1900 - 21.30 på OsloMet, Pilestredet 35. Du kan du lese litt om repertoar og korets historie her på hjemmesiden.

Gresk musikk: Bouzoukispillemannen 19. april

Ny konsert i Det Norske Teatret med "Bouzoukispillemannen" ble nok en suksess. Storstemning i salen. Flotte solister med Lakis Karnezis på Bouzouki, sangsolistene Astrid Hellesen, Unn Vibeke Hoel, Gjertrud Gynge og Paul Åge Johannesen. Sosialistisk kor med sin dirigent Per Arne Olsen. I orkesteret satt, i tillegg til Lakis, Gaute Storaas, Ståle Stetner, Steinar Larsen, Lena Rist Larsen og Birger Mistereggen. Konfransier var Ola E. Bø.
Hør utdrag 

Bouzoukispillemannen

Fantastisk forestilling på Det norske teatret lørdag 16. desember 2017 med gresk musikk frontet av bouzoukispillemannen Lakis Karnezis. I tillegg til Lakis deltok et orkester og solistene Astrid Hellesen, Gjertrud Jynge, Paul Åge Johannessen og Unn Vibeke Hol. Og selvfølgelig var Sosialistisk kor med. Konserten var arrangert for å hylle Lakis som fylt 80 år i høst. 

Gikk du glipp av forestillingen blir det en ny forestilling 19. april  Billetter på teaterets hjemmeside. Foto: Bjørn Johnsen

Konsert på Cosmopolite med Maja Ratkje og Poing

Det var fullt hus og stor stemning på Cosmolite i Oslo lørdag 11. april. Koret holdt konsert sammen med POING og Maja S. K. Ratkje. Programmet var spennende sammensatt med tekster fra Brecht, Prøysen, Wiehe, Vømmøl og Rudolf Nilsen. Musikk fra bl.a. Kurt Weil, Maja S. K. Ratkje og POING. Disse musikerne  gir mange av låtene en ny musikalsk drakt i høyst originale arrangementer og med impulser fra eksperimentell musikk og improvisasjon. Sammen med koret ble dette en variert konsert  i tangoens ånd som politiske kommentarer til vår tid.

For koret er det veldig inspirerende å arbeide med så profesjonelle musikere.

POING består av:

Rolf-Erik Nystrøm – saxofoner
Frode Haltli – akkordeon
Håkon Thelin – kontrabass
Maja S.K. Ratkje – voka l

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Niels | Svar 24.06.2019 04.08

Jeg ønsker å komme i kontakt med Helene eller andre i Oslo SOS kor

Liv | Svar 07.03.2014 22.17

Takk for en fantastisk opptreden på Sørmarka Dere var virkelig flinke og ga meg gåsehud.

Helene Bank | Svar 15.10.2012 01.03

Komkom.....blimedblimed

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

08.12 | 13:15

Hej! Jag vill gärna vara med och sjunga i kören. Er vision och mål är viktiga.
Jag är helsrsykepleier, har spelat cello och sjungit i kör. mvh Sissel

...
24.06 | 04:08

Jeg ønsker å komme i kontakt med Helene eller andre i Oslo SOS kor

...
01.12 | 13:41

Hei
Jeg har veldig lyst til å starte i koret. Jeg har ingen erfaring med å synge i kor, men er glad i å synge. Kanskje kan jeg starte i januar?

...
15.02 | 14:08

Konserten i 2010 het "Sang til friheten - og solidaritens gjeninnføring". Se plakat. Hensikten var å avgrense vår frihet fra H's og FRp's liberalistiske begrep

...
Du liker denne siden