Opptredener

Bouzoukispillemannen Lakis Karnezis

To fantastiske forestillinger og stor stemning i salen på Det Norske Teatret lørdag 16. desember 2017 og 19. april 2018. Gresk musikk frontet av bouzoukispillemannen Lakis Karnezis som solist. I tillegg til Lakis deltok sangsolistene Astrid Hellesen, Gjertrud Jynge, Paul Åge Johannesen og Unn Vibeke Hol. I orkesteret satt Gaute Storaas, Steinar Larsen, Lena Rist Larsen, Birger Mistereggen og Ståle Sletner. Og selvfølgelig var Sosialistisk kor med sin dirigent Per Arne Olsen.  Konfransier var Ola E. Bø.  

Konsertene var arrangert av Det Norske Teatret for å hylle Lakis som fylte 80 år høsten 2017.

Opptak finners på Facebook og Youtube.


Flott åpning av Olympusfestivalen i Hellas

Sosialistisk kor og Hum-koret fikk i 2013 æren av å åpne Olympusfestivalen i Dion i Hellas. Kor og orkester framførte både gresk musikk av Mikis Theodorakis og norsk musikk. Publikum sang med, lyn og torden braket over hodene våre under "America Insurecta (Amerika i opprør) og notene flagret av gårde. Regnet holdt seg heldigvis borte til konserten var over.

Fra Hellas hadde vi med oss store stjerner: Kostas Papadopolos på bouzouki og Tassos Apostolou og Sofia Michailidi som sangsolister. 

Norsk stoff vi framførte var bl.a. Griegs musikk fra Peer Gynt.

Musikk - Magi - Menneskeverd. Til toner av Mikis Theodorakis

HUM-koret og Sosialistisk kor i Oslo med orkester

med sin dirigent Per Arne Olsen, inviterer til konsert i Oslo Konserthus
 

Lørdag 10. november 2013 kl. 19.00

Søndag 11. november 2013 kl. 18.00
Billetter kjøpes fra billettservice og Oslo konserthus

Solister: Lakis Karnezis, Sofia Michailidi, Lars Klevstrand og Astrid Hellesen.


Konferansier: Ola E. Bø

 

Mikis Theodorakis’ musikk står i sentrum i kveldens storslagne konsert. Publikum får høre fire satser fra Canto General - Den store sangen - av den chilenske Nobelpris-vinneren Pablo Neruda. Konsertprogrammet har også utdrag fra bl.a. Zorba-balletten og Mauthausen i tillegg til et knippe sanger som har gjort Theodorakis folkekjær både i, og utenfor, Hellas. Internasjonale og norske artister medvirker, sammen med orkester og mer enn hundre korsangere.

 

Mikis Theodorakis er en levende legende, dypt forankret i det greske folks historie, myter, lidelse og kamp. Han ble verdenskjent for sin musikk til filmen Zorba (1964) og senere for sin motstand mot den greske juntaen, som tok makten i Hellas ved et militærkupp i 1967. I dagens Hellas blør det greske folk under den økonomiske krisen, og Theodorakis er i sitt 87. år fortsatt politisk engasjert. Han står sammen med folket på Syntagmaplassen i Athen og markerer sin motstand mot byrdene som det greske folk nå må bære.

 

Mikis Theodorakis har komponert mer enn 1000 sanger, symfonier, operaer, ballett- og filmmusikk, kantater, oratorier, og musikk til klassiske tragedier og moderne teaterstykker. Han er en melodiens mester og bruker enkle og virkningsfulle akkorder på en genial måte og bruker sammensatte rytmer som forsterker tekstene og gir musikken en egen kraft og dens karakteristiske preg. Hans iørefallende musikk har gitt ham et stort og trofast publikum.
 

Blant solistene er den verdenskjente bouzoukispilleren Lakis Karnezis, som har samarbeidet med Mikis Theodorakis i mer enn 45 år. Fra den greske nasjonaloperaen i Athen kommer Sofia Michailidi som har sunget med Theodorakis siden hun var 17 år. Hun var også solist ved korenes hyllest til Mikis Theodorakis i Oslo Konserthus november 2005. Lars Klevstrand har gjennom årene samarbeidet med korene flere ganger og var solist ved fremføringen av Canto General i Oslo Konserthus og Olavshallen i Trondheim i 1996. Astrid Hellesen har vært solist og tolker av Theodorakis’ musikk ved konserter rundt om i Norge. Kveldens konferansier, Ola E. Bø, er dramaturg ved Det Norske Teatret og var med på oppsettingen av forestillingen «Bouzouki» i 2004, og han har også et nært forhold til Theodorakis’ sanger og musikk.

 

Kveldens dirigent er Per Arne Olsen. Han samarbeidet tett med Mikis Theodorakis under oppsetningen av «Canto General» i Sauda i 1997, og han har dirigert «Canto General» og annen musikk av Theodorakis flere steder i Norge, Hellas og Chile. Han er fast dirigent for HUM-koret og Sosialistisk kor i Oslo, som står som arrangører av kveldens konsert.

Vil du at vi skal synge for dere?

Vi har laget et "Oslo-program" med sangene Ta Oslo tilbake, En by og leve i, Her i byen på vår kant og Trøstevise for byen. Vi tar gjerne imot invitasjoner til opptreden med Oslo-programmet. Dette programmet kan f.eks. brukes i valgkampen til høsten.

I tillegg har vi mye annet på repertoaret som kan passe i ulike anledninger. Ta kontakt med oss 
post@soskor-oslo.no


LO-Oslos årsmøte

Koret synger for LO-Oslo 28. mars. Vi har laget et "Oslo-program" med sangene Ta Oslo tilbake, En by og leve i, Her i byen på vår kant og Trøstevise for byen. Trond Lindheim er pianist. Dirigent: Per Arne Olsen

Opptreden for fagforeninger

Koret synger mye på fagforeningsmøter. Vi har gjennom de siste årene sunget flere ganger for NTL, ulike foreninger i Fagforbundet, Nærings- og nytelsesarbeiderforbundet, El og IT m.fl.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Maja S. K. Ratkje | Svar 04.06.2011 16.42

Hei! Tusen takk for sist. Dere er supre. Håper på fremtidig samarbeide også. Hilsen Maja og POING.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

28.06 | 16:55

Hei, sosialistisk kor, Sosialistisk kor song latinamerikansk under pristildelinga då Berge Furre fekk Fritt Ords pris i 2003.Er det råd å finna ut akkurat kva?

...
06.06 | 18:58

Birgit!
Så i ettertid at konserten er lagt ut på Youtube.
http://www.youtube.com/watch?v=OiIojD3YbMg
Bruk denne URL-adressen mens du venter på en DVD
Einar

...
06.06 | 16:03

Pensjonert bass, Einar har lagt inn på DVD.
I arkivet til koret finnes opptak - videoer og noe lyd som jeg laget for koret, også Sauda. Men ta kontakt med meg

...
03.06 | 13:08

Hei.
Pensjonert medlem lurer på om noen av dere har opptak fra konserten med Theodorakis i Sauda. Skulle gjerne hatt det opptaket, men NRK har slettet det.

...
Du liker denne siden