Konserter og større opptredener

Riv ned gjerdene - Jacobs kirke 3. november 2019

Konserten "Riv ned gjerdene" ble en stor suksess. Full kirke og begeistrede fans. Sosialistisk kor holdt konsert sammen med visegruppa Ohnesorg i kulturkirken Jacob Våre sanger er kanskje skrevet for endel år siden, men kampene mot rasisme, fascisme, sexisme og for rett til arbeid og jord er fortsatt aktuelle. 

Samtidig med at flere mennesker enn noen sinne er drevet på flukt vokser høyrepopulismen og fascismen i verden. Vi stenger grensene, men våpen, kapital og miljøødeleggelser beveger seg fritt. Hatet mot de av oss som framstår som annerledes synes å være uten grenser.

Derfor er det også viktigere enn noen sinne at solidariteten er grenseløs.

Vær utålmodig menneske - Månefisken 11. november 2018

Sosialistisk kor inviterer til konsert. Hva skjer når medmenneskeligheten og solidariteten forsvinner? På repertoaret står sanger som minner oss om hvor viktig det er å beholde menneskeverdet, sanger som maner til antifscistisk og antirasistisk kamp.Det var stappfullt hus, tross øsende regnvær. 60 kormedlemmer var godt forberedt og "på hugget". 

Tre musikere med pianist Trond Lindheim i spissen og Gjertrud Jynge, fra Det Norske Teatret, som solist. 

Bouzoukispillemannen Lakis Karnezis 2017 og 2018

To fantastiske forestillinger og stor stemning i salen på Det Norske Teatret lørdag 16. desember 2017 og 19. april 2018. Gresk musikk frontet av bouzoukispillemannen Lakis Karnezis som solist. I tillegg til Lakis deltok sangsolistene Astrid Hellesen, Gjertrud Jynge, Paul Åge Johannesen og Unn Vibeke Hol. I orkesteret satt Gaute Storaas, Steinar Larsen, Lena Rist Larsen, Birger Mistereggen og Ståle Sletner. Og selvfølgelig var Sosialistisk kor med sin dirigent Per Arne Olsen.  Konfransier var Ola E. Bø.  

Konsertene var arrangert av Det Norske Teatret for å hylle Lakis som fylte 80 år høsten 2017.

Opptak finners på Facebook og Youtube.


Tango kapital - Cosmopolite - 11. april 2015

Det var fullt hus og stor stemning på Cosmolite da koret holdt konsert sammen med POING og Maja S. K. Ratkje. Programmet var spennende sammensatt med tekster fra Brecht, Prøysen, Wiehe, Vømmøl og Rudolf Nilsen. Musikk fra bl.a. Kurt Weil, Maja S. K. Ratkje og POING. Disse musikerne  gir mange av låtene en ny musikalsk drakt i høyst originale arrangementer og med impulser fra eksperimentell musikk og improvisasjon. Sammen med koret ble dette en variert konsert  i tangoens ånd som politiske kommentarer til vår tid. 

 «Tango Kapital» kan ha flere betydninger. Også som kulturell og musikalsk kapital, representert ved Maja S.K. Ratkje og Poing. Med sitt inngående kjennskap til, og utøving av, samtidsmusikk gir de mange av låtene en ny musikalsk drakt i høyst originale arrangementer og med impulser fra eksperimentell musikk og improvisasjon. 

POING består av:

Rolf-Erik Nystrøm – saxofoner
Frode Haltli – akkordeon
Håkon Thelin – kontrabass
Maja S.K. Ratkje – vokal

Sosialistisk kor i Oslo sin dirigent er Per Arne Olsen.

Olympusfestivalen i Hellas - juli 2013

Sosialistisk kor og Hum-koret fikk i 2013 æren av å åpne Olympusfestivalen i Dion i Hellas. Kor og orkester framførte både gresk musikk av Mikis Theodorakis og norsk musikk. Publikum sang med, lyn og torden braket over hodene våre under "America Insurecta (Amerika i opprør) og notene flagret av gårde. Regnet holdt seg heldigvis borte til konserten var over.

Fra Hellas hadde vi med oss store stjerner: Kostas Papadopolos på bouzouki og Tassos Apostolou og Sofia Michailidi som sangsolister. 

Norsk stoff vi framførte var bl.a. Griegs musikk fra Peer Gynt.

Musikk - magi - menneskeverd - Oslo konserthus november 2013

Musikk - Magi - Menneskeverd. Til toner av Mikis Theodorakis


HUM-koret og Sosialistisk kor i Oslo med orkester  i  Oslo Konserthus  10. og 11. november 2013.


Solister: Lakis Karnezis, Sofia Michailidi, Lars Klevstrand og Astrid Hellesen.
 
Konferansier: Ola E. Bø

 

Fra programheftet: Mikis Theodorakis’ musikk står i sentrum i kveldens storslagne konsert. Publikum får høre fire satser fra Canto General - Den store sangen - av den chilenske Nobelpris-vinneren Pablo Neruda. Konsertprogrammet har også utdrag fra bl.a. Zorba-balletten og Mauthausen i tillegg til et knippe sanger som har gjort Theodorakis folkekjær både i, og utenfor, Hellas. Internasjonale og norske artister medvirker, sammen med orkester og mer enn hundre korsangere.

 

Mikis Theodorakis er en levende legende, dypt forankret i det greske folks historie, myter, lidelse og kamp. Han ble verdenskjent for sin musikk til filmen Zorba (1964) og senere for sin motstand mot den greske juntaen, som tok makten i Hellas ved et militærkupp i 1967. I dagens Hellas blør det greske folk under den økonomiske krisen, og Theodorakis er i sitt 87. år fortsatt politisk engasjert. Han står sammen med folket på Syntagmaplassen i Athen og markerer sin motstand mot byrdene som det greske folk nå må bære.

 

Mikis Theodorakis har komponert mer enn 1000 sanger, symfonier, operaer, ballett- og filmmusikk, kantater, oratorier, og musikk til klassiske tragedier og moderne teaterstykker. Han er en melodiens mester og bruker enkle og virkningsfulle akkorder på en genial måte og bruker sammensatte rytmer som forsterker tekstene og gir musikken en egen kraft og dens karakteristiske preg. Hans iørefallende musikk har gitt ham et stort og trofast publikum.
 

Blant solistene er den verdenskjente bouzoukispilleren Lakis Karnezis, som har samarbeidet med Mikis Theodorakis i mer enn 45 år. Fra den greske nasjonaloperaen i Athen kommer Sofia Michailidi som har sunget med Theodorakis siden hun var 17 år. Lars Klevstrand har gjennom årene samarbeidet med korene flere ganger og var solist ved tidligere fremføringer av Canto General. Astrid Hellesen har vært solist og tolker av Theodorakis’ musikk ved konserter rundt om i Norge. 

 

Kveldens dirigent er Per Arne Olsen. Han samarbeidet tett med Mikis Theodorakis under oppsetningen av «Canto General» i Sauda i 1997, og han har dirigert «Canto General» og annen musikk av Theodorakis flere steder i Norge, Hellas og Chile. Han er fast dirigent for HUM-koret og Sosialistisk kor i Oslo.

Gå inn i din tid - IKM 13. november 2011

Sosialistisk kor i Oslo holdt to vellykkede konserter på IKM søndag 13. november. Vi framførte sanger fra hele verden som handler om solidaritet, likeverd og kampen for en bedre tilværelse. Innimellom sangene ble det lest dikt. Vi hadde med oss et 3-manns orkester med pianovirtuos Trond Lindheim som kapellmester.

Generalsekretær i AUF Tonje Brenna holdt appell, og sammen oppfordrer vi til kamp mot rasisme og høyreekstremisme. Konserten var på høsten etter terrorangrepet.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Maja S. K. Ratkje | Svar 04.06.2011 16.42

Hei! Tusen takk for sist. Dere er supre. Håper på fremtidig samarbeide også. Hilsen Maja og POING.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

28.06 | 16:55

Hei, sosialistisk kor, Sosialistisk kor song latinamerikansk under pristildelinga då Berge Furre fekk Fritt Ords pris i 2003.Er det råd å finna ut akkurat kva?

...
06.06 | 18:58

Birgit!
Så i ettertid at konserten er lagt ut på Youtube.
http://www.youtube.com/watch?v=OiIojD3YbMg
Bruk denne URL-adressen mens du venter på en DVD
Einar

...
06.06 | 16:03

Pensjonert bass, Einar har lagt inn på DVD.
I arkivet til koret finnes opptak - videoer og noe lyd som jeg laget for koret, også Sauda. Men ta kontakt med meg

...
03.06 | 13:08

Hei.
Pensjonert medlem lurer på om noen av dere har opptak fra konserten med Theodorakis i Sauda. Skulle gjerne hatt det opptaket, men NRK har slettet det.

...
Du liker denne siden