Konserter med Canto General

Olympusfestivalen Hellas 2013

Sommeren 2013 fikk vi delta på på Olympus Festival i Dion og holde utendørs konsert i et gammelt amfiteater. Et stort kor fra både Hum-koret og Sosialistisk kor og flere norske musikere fra vårt "Canto-orkester" reiste ned. Her møtte vi de greske solistene Sofia Michailidi, Tassos Apostolou og Kostas Papadopoulos (bouzouki). Det ble en stor opplevelse, tross torden og en regnskur. Dirigent som vanlig: Per Arne Olsen. (I samarbeid med Den norske ambassade i Aten)

Orkester:
Bouzouki: Kostas Papadopoulos
Piano: Tove Kragset
Gitar: Steinar Larsen
Kontrabass: Jo Skaansar
Cello: Kari Ravnan
Fløyter: Lotte Havnevik og Kersti Walldén Sinding
Slagverk: Bjørn Rabben, Kjell Samkopf, Joakim Nordin og Sigrun Rogstad GomnæsMusikk, magi, menneskeverd 2012

Vi holdt to konserter med fullt hus i Oslo konserthus sammen med Hum-koret. Solister: Lakis Karnezis, Sofia Michailidi, Lars Klevstrand og Astrid Hellesen. Konferansier: Ola Bø. Dirigent: Per Arne Olsen.

Orkester:
Bouzouki: Lakis Karnezis
Piano: Trond Lindheim
Gitar: Steinar Larsen
Kontrabass: Jo Skaansar
Cello: Kari Ravnan
Fløyter: Lotte Havnevik og Kersti Walldén Sinding
Slagverk: Bjørn Rabben, Kjell Samkopf, Joakim Nordin og Sigrun Rogstad Gomnæs

En hyllest til Mikis Theodorakis 2005

Det var sterk stemning i Oslo konserthus søndag 6. november 2005 da vi feiret 80-årsdagen til  komponisten  Mikis Theodorakis  i samarbeid med HUM-koret i Oslo og sangere fra Sangvinikerne på Hønefoss. Vi framførte sanger  fra sangsyklusene Mauthausen og Desertøren, Lipotaktes, og fire satser fra  verket Canto General, Den store sangen.

Profesjonelle solister var med, som bouzouki-spilleren Lakis Karnezis,  sangerne Sofia Michailidi, Evelyn Jons, Paul Åge Johannessen og Astrid Hellesen. Konferansier var Unn Vibeke Hol.

Musikere:
Magnus Løberg Loddgard, piano
Kari Ravnan, cello
Lotte Havnevik og Kersti Walldén, fløyte
Steinar Larsen, gitar
Gaute Storaas, bass
Bjørn Rabben, Sigrun Rogstad Gomnæs, Einar Fjærevoll, Kjell Samkopf slagverk og/eller perkusjon.
Mer informasjon om Mikis Theodorakis finner du på hans
hjemmeside .

Konserten hadde ikke vært mulig uten et unikt samarbeid mellom Lakis Karnezis og vår felles dirigent, Per Arne Olsen. De to har æren for både idé, initiativ og inspirasjon, samt for kor og orkesterarrangement på mange av sangene.

Foto: Bjørn Johnsen

Pablo Neruda-konsert - 2004

I 2004 var det 100 år siden en av det 20. århundres største diktere, den chilenske poeten Pablo Neruda  (1904 - 1973), ble født. Koret feiret jubileet med konsert i Vålerenga kirke 5. og 6. november. Vi ønsket vi å sette verket Canto General i sammenheng med politisk musikk fra Latin-Amerika. På programmet sto utvalgte satser fra Canto General i tillegg til annet stoff. Lars Klevstrand og Alfred Janson fremførte egne sanger samt deltok sammen med koret. Marianne Andersen og Lars Klevstrand var solister på Canto General.

Koret i Chile - 2000

Et stort kor på ca 80 medlemmer + musikere og solister reist til Chile i 2000. Det var en stor opplevelse for oss, både pgs Canto General som er skrevet av den chilenske nobelprisvinneren Pablo Neruda, men også vårt forhold til andre chilenske sanger, bla. fra Victor Hara.

Vi oppførte Canto General to steder i Santiago de Chile: Parroquia del  Buen Pastor, Macul og på Maria Inmacaulada skolen, Bellavista. Solister: Sofia Michailidi, Paul Åge Johannessen, Ricardo Ulloa og Lakis Karnezis. Dirigent: Per Arne Olsen

Orkester:
Bouzouki: Lakis Karnezis
Piano: Trond Lindheim og Svetlana Kotava
Gitar: Steinar Larsen og Romilio Orellana
Bass: Pablo Fuentealba
Cello: Kari Ravnan
Fløyter: Eduardo Perea, Sergio Leon og Fernando Harms
Pauker: Kjell Samkopf, 
Percussion: Carlos Vera, Patricio Hernandez, Gibson Reyes, Alvaro Cruz og Ivan Ahumada

I tillegg sang vi norske sanger i katedralen og i en bydel, der også lokale barn og ungdom sang og danset for oss. 
På første del av turen deltok vi i en korfestival i La Serena. 

Med Canto General til Hellas - 1999

I 1999 reist vi til Hellas og holdt en konsert i Kalemata. Her traff vi for første gang den fantastiske sangeren Sofia Michailidi som er en kjent Theodorakistolker i Hellas. Solister vi hadde med fra Norge var Paul Åge Johannessen og Lakis Karnezis. Lakis er en berømt bousokispiller bosatt på nesodden utenfor Oslo. Han har spilt med de fleste av våre Canto-konserter.

Sammen med lokale musikere fylt vi kulturhuset til den siste ståplass. Tett stemning og en strålende konsert ble det. Sofia har vært med oss siden også både til Chile og i Oslo konserthus. (I samarbeid med Mikis Theodorakis Foundation)

Soskor møter Mikis i Sauda 1997

I en kald smeltehall i Sauda påsken 1997 møter Sosialistisk kor i Oslo Mikis Theodorakis for å framføre 13 satser av Canto General. Med seg har han sangerne Petros Pandis, Maria Farantouri og Arja Saijonmaa. Et eget orkester med norske og tyske musikere er satt sammen for anledningen. Opplesere er Jan Hårstad og Sunniva Lindekleiv. Mikis dirigerer Canto General og har selv en avdeling med egne sanger. Det blir en uforglemmelig konsert med magisk stemning i smeltehallen som for anledningen er bygd om til konsertsted. 

Orkester:
Bouzouki: Lakis Karnezis og Jannis Zitos
Piano: Trond Lindheim og Henning Schmidt
Gitar: Steinar Larsen, Rainer Rohloff og Ronny Gyllensten
Fløyte: Volker Schlott, Lotte Havnevik og Kersti Walldén Sinding
Bass: Helge Ellingsen
Slagverk: Jon Ivar Knudsen og Einar Fjærevoll   

Du kan høre og se konserten på Youtube
http://www.youtube.com/watch?v=OiIojD3YbMg

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Einar bass | Svar 15.02.2015 14:08

Konserten i 2010 het "Sang til friheten - og solidaritens gjeninnføring". Se plakat. Hensikten var å avgrense vår frihet fra H's og FRp's liberalistiske begrep

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

10.10 | 18:09

hei Brit
Nei, det finnes ikke.

...
09.10 | 17:10

Hei !
Fins det CD utgivelse av Mot Strømmen Sosialistisk kor 1 mai 1978

...
21.08 | 11:37

Hei igjen Linda! Hvis du fortsatt er interessert i å bli må du gjerne sende en mail til post@soskor-oslo.no. Alt godt, Astrid

...
21.08 | 11:37

Hei igjen Vigdis! Hvis du fortsatt er interessert i å bli må du gjerne sende en mail til post@soskor-oslo.no. Alt godt, Astrid

...
Du liker denne siden