Kulturpolitisk plattform

Litt historie

Koret ble stiftet i 1975. Korets formål er å støtte opp om og fremme sosialistisk kultur og politikk gjennom korsang og ved andre kunstneriske virkemidler.

Sosialistisk kor i Oslo er en ideell, ikke-kommersiell, frittstående og partipolitisk uavhengig organisasjon. Koret er åpent for alle som deler korets grunnsyn og målsetting. 

Vi synger alt fra kjærlighetssanger til sanger for arbeiderbevegelsen og sanger om internasjonal solidaritet se repertoar. I mange år har vi satset på å oppføre store musikkverk i samarbeid med forskjellige kunstnere: vise - og operasangere, skuespillere, musikere, dansere, forfattere og komponister.

Helt siden 1981 har vi arbeidet med det storslagne verket Canto General (Den store sangen) av Pablo Neruda og Mikis Theodorakis. Vår virksomhet omfatter så vel sang på Youngstorget 1. mai og opptreden ved ulike typer solidaritetskonserter og politiske møter, som egne større konsertarrangementer. I flere av verkene er både tekst og musikk skrevet for koret.

Fagbevegelsen og politiske arrangementer

For et sosialistisk kor er 1. mai en viktig dag og koret har deltatt med sang i forbindelse med 1. mai-toget i Oslo siden sin start.  De siste 20 årene har vi vært fast innslag på LO i Oslos 1. mai-arrangement på Youngstorget.

Koret ser på fagbevegelsen som et viktig samarbeidspartner når det gjelder kultur. Vi har derfor deltatt på små og store møter og arrangementer i faglig regi, samt i valgkamp. Vi tar gjerne flere oppdrag, kontakt oss på post@soskor-oslo.no

Youngstorget 1. mai 2009. Foto: Martien van Dorp

Internasjonal solidaritet

I alle år har Sosialistisk kor stilt opp på arrangementer som markerer Internasjonal solidaritet.

Vi synger på gata når det trengs. Der har vi har sunget for et fritt Palestina og mot krigene i Irak og Afganistan – og som situasjonen ser ut i verden i dag – så  kommer vi til å fortsette med det. Vi har de siste årene også opptrådt på ”Globaliseringskonferansen”. Vi har deltatt i flere antirasistiske markeringer.

Noen eksempler gjennom tidene:

- Arrangement til støtte for Amnesty Internasjonal og Nei til Atomvåpen.

- I 1992 sang vi for Rigoberta Menchuda hun kom til Norge for å ta imot Nobels fredspris.

- 11. september 1983 sang vi ved et arrangement i Universitets Aula mot Pinochets diktatur i Chile.

- 30-årsdagen for kuppet i Chile sammen med andre kunstnere som Lars Klevstrand, Alfred Janson, Kjartan Fløgstad m.fl.  i Folkets Hus i 2003.

- Menneskerettighetsfestivalen, Dugnad ’98, med  Canto General, Universitetets  Aula.

- Sammen med koret Inkululeku i Vålerenga Kirke til støtte for arbeidet mot hiv/aids i Sørafrika.   

- Solidaritetsarrangementer i regi av Norsk Folkehjelp og ved deres kulturaften 30. april  2002 og 25-årsjubileum 2009.

- For Nelson Mandela i Folkets hus i 1993 sammen med koret Inkululeku

Nyeste kommentarer

18.08 | 04:41

Allahu Akbar!

13.02 | 21:55

Hei Eva-Petra! Takk for forespørselen din. Send en e-post med detaljer om tidspunkt til post@soskor-oslo.no. Hilsen Astrid på vegne av styret.

13.02 | 17:42

Jeg er medlem av arbeiderpartiet og vil gjerne ha sos. kor til å synge i en minnestund denne våren.Er det mulig å bestille dere til dette?

25.10 | 10:42

Hei Håkon,
Tusen takk !