Korets repertoar

Litt av vårt repertoar

Korets formål påvirker vårt repertoar, hvilke arrangementer vi medvirker i og hva slags konserter vi lager. Gjennom 45 år er repertoaret rikholdig. Gjennom sangene prøver vi å formidle et budskap i tråd med sosialistiske verdier. V i bruker en lang rekke enkeltsanger om internasjonal solidaritet, kampsanger fra ulike land og norske tradisjonelle arbeidersanger.  Sanger av Michael Wiehe, Brecht/Eisler/Weill og Mikis Theodorakis er alltid aktuelle. Koret liker å samarbeid med profesjonelle, og da kommer det ofte fram nye sanger.

Nedenfor kan du lese litt om noen prosjekter:

Mikis Theodorakis 

Koret er har bredt spekter av Theodorakis sine sanger. Disse brukes jevnlig, f.eks. i samarbeid med Bouzouki-spillemannen Lakis Karnezis. I tillegg har vi mange ganger siden midten av 80-tallet sunget Canto General med tekst av Pablo Neruda og musikk av Mikis Theodorakis.   

Oslo-program - Med hjertet til venstre!

Vi har satt sammen et program med sanger fra Oslo. Programmet kan bl.a. brukes i valgkamper. Sanger: Trøstevise for byen, Kvar skal vi bu, En by å leve i, Ta Oslo tilbake, Den fineste jenta på trikken og Byrådsrap. 

Samarbeid med Hans Beimlerkoret og konsert i Berlin 2009 

Programmet besto av mye Brecht som de også hadde på repertoaret som Mackie Messer, Lob der dialektikk, Ändere die Weldt, Song von der ware, Streikelied, Friedenslied, Solidaritetslied, Wovon lebt der Mensch. Men også Canion por la libertad, Tango kapital, In the ghetto, Til ungdommen, Kvar skal vi bu?  Pojken som alltid log, De tusen flammande.

En sang til motet - en kabaret om fattigdom 

En vise om kinabarna, Tango kapital, Luchin , En sang til motet, In the ghetto, Til ungdommen, Wovon lebt der Mensch, Ros av dialektikken, Sangen om fattigfolks lærdommer, Arbeidsløs jul, En proletarmors fire vuggesanger, Kvar skal vi bu? 

Nyeste kommentarer

18.08 | 04:41

Allahu Akbar!

13.02 | 21:55

Hei Eva-Petra! Takk for forespørselen din. Send en e-post med detaljer o...

13.02 | 17:42

Jeg er medlem av arbeiderpartiet og vil gjerne ha sos. kor til å sy...

25.10 | 10:42

Hei Håkon, Tusen takk !